Balıkesir Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından her yıl Balıkesir ilinde düzenlen umre ödüllü Siyer Yarışması'nın başvuruları 9 Ekim tarihinde başlayıp 21 Ocak 2024 tarihinde biteceği açıklandı.

Balıkesir Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen Siyer Yarışmasının tarihi belli oldu. Önümüzdeki yıl 13'ncüsü düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlere; aralarında "Umre"nin de olduğu çok sayıda ödül verileceği belirtildi.

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 9 Ekim 2023 ile 21 Ocak 2024 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacağı ifade edilen açıklamada, yarışmanın dört kategori şeklinde yapılacağı bildirildi.

Balıkesir Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehdi Demir "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 11 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm halkı yarışmaya katılım göstermeye çağıran Demir, amaçlarının Peygamber sevgisini aşılamak, O'nu anlamak, yaşamak ve O'nun rol model alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 

"GAYEMİZ O'NDAKİ ÖRNEKLİĞİ HERKESİN OKUMASINI, BİLMESİNİ SAĞLAMAKTIR"

Kurtuluşun Hazreti Muhammed Mustafa olduğunu vurgulayan Demir, "Yeryüzü Şeriat-ı Muhammed'i güneşi ile aydınlanır, insanlık ancak bu vesileyle huzur ve güvene kavuşur. Bizler Peygamber Sevdalıları Derneği olarak biliyoruz ki problemlerimizin en güzel ve doğru çözümü, kurtuluşumuzun reçetesi O'ndadır. O halde tüm insanlığa bu reçeteyi sunmak için gayret etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyor ve kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz. Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Derneği olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra, her yıl Türkiye geneli Ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz." diye konuştu.

 

BAŞVURU KOŞULLARI VE GENEL BİLGİLER

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 9 Ekim ile 21 Ocak 2024 tarihleri arasında http://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacağını belirten Balıkesir Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehdi Demir, "Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com web sayfasında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde, 11 Şubat 2024 Pazar 11.00-12.30 saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri e-posta/sms yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir.

Haber: Uğur Yazıcı