5 Nisan 2024 itibariyle sinema salonlarında vizyona girmeye başlayacak beşi yerli olmak üzere toplam sekiz film vizyona girecek.

Sinemada şölen başlıyor. Bu hafta 5 Nisan’da vizyona girecek filmler açıklandı. Sinema salonlarında vizyonuna başlanacak filmler arasında; ‘’Kung Fu Panda 4, Hep Yek: Aşiret, Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Ekip: Siberay - Güneş Fırtınası, İki Gözüm Ahmet – Sürgün, Küffar, Mucize Aynalar, Maymun Adam’’ filmleri yer almaktadır. Sekiz film arasında beş’i yerli olmak üzere hem çocuklara, hem gençlere hem de yetişkinlere yönelik filmler bulunuyor.

KUNG FU PANDA 4
Çocukların ve animasyon meraklıların yoğun ilgi odağı altında olan Kung Fu Panda 4 filmi, Kung fu sevgisi ve doyumsuz iştahıyla bilinen ünlü panda Po'nun Çin'deki maceralarını konu edinir. Ölüme meyden okuyan maceralarından sonra panda Po, artık dinlenmek için Huzur Vadisi'nin Ruhani Lideri olarak görevlendirilir. Fakat bu yeni görevinde türlü sorunlarla mücadele eder. Yeni ortağı ile birlikte Huzur Vadisi'ni düşmanlarının pençelerinden korumaya çalışan Po, bu süreçte kahramanların en beklenmedik yerlerde ve şekillerde bulunabileceğini keşfeder.

HEP YEK: AŞİRET

Bilal Kalyoncu’nun koordinesinde ve senaristliğinde yer aldığı Hep Yek: Aşiret filmi, mafyanın kızını bir aşiret ailesinin elinden kurtarmaya uğraşan Gürkan ve Altan'ın başlarına gelenleri konu edinmekte. Altan ve Gürkan, Yasemin’in düğünden kaçmasına neden olur ve böylece maceralarına sebebiyet olan, İç Anadolu’nun en tehlikeli mafyasının kızı olan Yasemin’i, Hakkari’deki aşiretin elinden geri almak için bu aksiyona atılırlar.

GODZILLA VE KONG: YENİ İMPARATORLUK

Bilim kurgu filmleri arasında da Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) filmi yer almakta. Hem kendi varlıklarını hem de insanlığın varlığını tehdit eden bir tehlikeye karşı güçlerini birleştirip birlikte savaşmak zorunda kalan Kong ve Godzilla’nın maceralarını anlatıyor. Kudretli Kong ve korkunç Godzilla, dünyada gizlenerek varlığını sürdüren ve bilinmeyen bir ölümcül bir tehlikeye karşı güçlerini birleştirerek bu zorlu bir savaşın bir parçası olur.

EKİP: SİBERAY - GÜNEŞ FIRTINASI

Çocuklara ve çizgi filmlere yönelik olan bu filmde, kötü planlarını yenmek için bilgisayar korsanını arayan Ekip Siberay, güneş fırtınası yüzünden tüm dünyada kesilen internetin faleketlini fırsat bilerek saldıran kötü niyetli bir bilgisayar korsan, birçok uygulamaya ve çevrimiçi oyunlara zarar verir. Bu sorunla ilgilenilmesi için oluşturulan dört kişilik ekibe Ekip Siberay da dahil olur. Ekip, internet gelmeden önce bilgisayar korsanını bulup, zarar gören platformları onarmak için özel bir sunucu kullanarak Siber Dünya’ya geçer ve maceraya atılırlar.

İKİ GÖZÜM AHMET – SÜRGÜN

Özgür Tüzer, Aleyna Solaker ve Serdar Orçin’li oyuncu kadrosuyla vizyona girecek olan İki Gözüm Ahmet – Sürgün filmi, 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın 43 senelik ömründeki yaşam ve toplumsal mücadelesini konu edinmekte. Gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalışarak geçimini sağlayan sonrasında arkadaşlarının yardımı ile albüm yapan Ahmet Kaya, söylediği şarkılardan dolayı kendisini adliye koridorlarında bulur. Sol mücadelesi, türban yanlısı protestolarda kadınlara desteği ile hümanist tavrını ortaya koyan Ahmet Kaya, ülkesinde terörist ilan edilip, zorunlu olarak gittiği Paris’te kardeşlik için mücadelesini sürdürdüğü bir senaryoyu konu alır.
 


KÜFFAR
Korku severlerin dikkatini çekecek olan Küffar filmi, bir cin kabilesi ile mücadele eden bir ailenin hikayesini konu alıyor. Necati'nin aniden ölümü, aile üzerinde büyük bir yıkım oluştururken, çocukların üzerinde de karanlık bir gölge bırakıyor. Ancak ailedeki sırlar ve büyüler, beklenmedik dönüşümler gerçekleştirir. İki kardeş arasındaki bağlar, sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal bir dönüşüme de kapı aralar. Cevriye karakteri, ailenin en karanlık noktasında yer almaktadır. Büyünün gücü ruhlar için bir yolculuğa dönüşür. Bu dönüşüm, acı dolu geçmişle yüzleşmeyi ve geleceği yeniden şekillendirmeyi beraberinde getirir.

MUCİZE AYNALAR

Bilim kurgu ve komedi üzerine hazırlanmış bu film, amatör bilim insanı Şahap Cenabettin'in kendi icadı olarak sunduğu, insanların hayallerini gerçeğe dönüştüren mucize aynaların hikayesini konu alıyor.

MAYMUN ADAM
Maymun Adam filmi, bir adamın annesini öldüren ve sistematik olarak yoksulları mağdur etmeye devam eden yozlaşmış liderlere karşı intikam arayışını konu alır.

Özetle Birlik Gazetesi olarak size sinema dolu günler diliyoruz, iyi seyirler efendim…

HABER: HABER MERKEZİ