1950'lerden günümüze Marmara Adaları'nın sanattaki yerini keşfedin! Naile Akıncı, Özer Kabaş ve İsmet Değirmenci'nin eserleriyle adaların ilham veren dünyasına yolculuk. Kaçırmayın!

Marmara Adası ve çevresindeki adalar, 1950’li yıllardan bu yana ressamlar ve edebiyatçılar tarafından eserlerine ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Marmara Adaları Kültür Sanat Aksı Projesi kapsamında düzenlenen haziran ayı müze etkinliğinde, Marmara, Ekinlik ve Paşalimanı adalarından izler taşıyan sanatçılar ve eserleri ele alınacak.

28 Haziran 2025 tarihinde saat 19.30’da Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde gerçekleştirilecek programda, sanat tarihçisi Emine Önel Kurt, Naile Akıncı, Özer Kabaş ve İsmet Değirmenci’nin çalışmaları ışığında adaların sanattaki yeri, görsel sanatlara yansımaları ve sanatçılar ile adalar arasındaki diyalog değerlendirilecek.

Marmara Aks Projesi, Galimi Çınarlı Derneği, Marmara Adalar Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülürken, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Avrupa Birliği’nin desteklediği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında hayata geçiriliyor. Proje ile Avşa, Ekinlik ve Marmara adalarında yaşayanların kültür ve sanata erişimleri artırılarak bölgedeki kültürel hayatın güçlendirilmesi hedefleniyor.

HABER: HABER MERKEZİ