Balıkesirli ressam Mualla Can’ın 13’ncü kişisel sergisi açıldı. Sanatçının seçkin eserlerinden oluşan ve geliri Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak olan resim sergisine, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesirli ressam Mualla Can’ın 13’üncü kişisel sergisi olan “Doğadan” adını taşıyan resim sergisi dün görkemli bir törenle Balıkesir Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda açıldı.. “Doğadan” sergisinin açılışına Balıkesir Vali Yardımcıları; Mustafa İlhan, Ömer Faruk Günay, Belediye Orkestra Şube Müdürü Cihan Menevşe, Bahçelievler 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, sanatseverler ve davetliler katıldı. Serginin açılışı ressam Serhan Kerestecioğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından eserlerin sahibi olan Mualla Can’ın konuşmasıyla devam etti.

Bankacılıktan emekli olduktan sonra kendini sanata veren ressam Mualla Can, 2004’ten itibaren sadece sanatla ilgilendiğini belirtti. Amacının gençlere örnek olduğunu sözlerine ekleyen Can, öğrencilerle birçok projesi olduğundan bahsetti. Gelecekte yapacakları projelerinden de bahseden ressam Mualla Can, kültür ve sanatın her yerde olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışı etkinliklere katılarak kendini geliştirdiğini belirten Can, sergisinde bütün eserlerin gelirinin Darüşşafaka’ya bağışlayacağını dile getirdi.

İlhamını doğadan, yaşadığı ve büyüdüğü yerden aldığını söyleyen ressam Mualla Can; “Sanat doğanın içindedir ve sanatçı onu bulup çıkarandır. Bu serginin amacı eserlerimin satışı olursa Darüşşafaka’da okuyan öğrencilere yardım etmek ve onlara bağışta bulunmak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN