Dursunbey’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Programı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Programı Dursunbey’de çelenk sunumunun ardından Sabahattin Göndür İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Dursunbey Kaymakamı Muttalip Çetin, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Murat Şahin Arabulan, Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, kurum ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile devam etti. "Çanakkale Zaferi" ile ilgili kısa film gösterisinden sonra Sabahattin Göndür İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Öğrenci korosunun söylediği Çanakkale ve Yemen Türküleri dinleyenleri duygulandırdı. Düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER