Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği öncülüğünde bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ADRA’FEST 2024 de Dünyaca ünlü sanatçılar Ören Meydanı’nda klasik müzik severler ile buluştu.

Düzenlenen kapanış konserine Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri Aşkıbirce Uzkurt ve Esra Ersoy, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hasan Varol ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban’ da katılım sağladı.

17 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen ADRA’FEST Festival Akademi Konserinde Şef Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde olan orkestra, klasik müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Çeşitli eserlerin sergilendiği kapanış konserinde, Keman literatürünün en sevilen eserleri arasında olan Avusturyalı besteci Mozart’ın bestesi olan Türk Marşı da Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde seslendirildi.

Keman’da Cihat Aşkın, Soprano’da Burcu Hancı ve Bas’da Teyfik Rodos ile unutulmaz anlar yaşayan klasik müzik severler sanatçıları ayakta alkışladılar.

Konser sonrasında Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler adına sahneye çıkan Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna ve Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Aşkıbirce Uzkurt sanatçılara katılımları dolayısı ile teşekkürlerini sunarak çiçeklerini takdim ederken, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hasan Varol ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban’da sanatçılara teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.

 

HABER: HABER MERKEZİ