Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileriyle beraber BAÜN Hastanesi’nde çocukların korkularını yenmeleri için duvarları renklendirdi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında BANÜ Hastanesi Çocuk Cerrahi Polikliniği’nin duvarlarını sanat eserlerine dönüştürdü. Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri Prof. Dr. Elif Çimen, Prof. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, Doç. Dr. Duygu Sabancılar Iştın ve Dr. Öğr. Üyesi Altay Aldoğan danışmanlığında, GSF öğrencileri İlkhan Kara, Kübranur Pirinççi, Özlem Yüksel ve Sezgin Çalışkan, çocukların hastane ortamında ki streslerini ve korkularını yenmeleri için amaçlanan projede sanatsal tasarımlarını duvarlara resmetti. Resimler arasında çizgi film karakterlerinin yanında doğa ve hayvan temalı, çocukların ilgisini ve dikkatini çekecek canlı renkler kullanıldı.

BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı akademisyenleri Prof. Dr. Bahattin Aydoğdu ve Doç. Dr. Ahmet Hikmet Şahin tarafından, projede emeği geçen akademisyen ve GSF öğrencilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

 

HABER: SERPİL YILDIZ