Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Lavanta Günleri etkinliği düzenlenen törenle başladı.

Altıeylül Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılışı yapılan ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen Lavanta Günleri etkinliğinin açılışı; düzenlenen törenle yapıldı. Törene Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası protokol konuşmaları ile başladı.

“BAŞKAN ŞEHİRLİ’DEN HASAN AVCI VE EKİBİNE TEŞEKKÜR”

2. Altıeylül Lavanta Günleri’nin açılış etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; önceki dönem Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve ekibine hayata geçirilen Lavanta Bahçesi için teşekkür ederek sözlerine şöyle başladı: “Kırsal mahallelerdeki her köylümüze örnek olmak, modernleşebilmek, kırsal noktada bu alanları eğitim sahası yapabilmek, yan taraftaki meyve bahçelerinin ekimi ve budanması noktasında köylümüze bu konuyla ilgilenecek arkadaşlarımıza model olmak için yapılmış bu alanlarda önceki dönemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Hayata geçirilen projenin önemine değinen Başkan Şehirli; çalışmaları aynı şekilde devam ettirmek istediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Lavanta: orta çağdan bugüne çeşitli hastalıklarda sürekli kullanılıyor, bunun yanında bugün hem bunun sabunu hem parfümü de değerlendiriliyor. Bizler bu noktada modelleşip halkımıza bunları sunmaya çalışıyoruz. Bunlar güzel miraslar ve bu mirasların giderek büyütülmesi ve kırsal hizmetler noktasında da bu konuyla ilgilenen vatandaşlarımıza sunulması çok önemli. Biz de bunu önemsediğimiz için aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz.”

“BU TARZ ETKİNLİKLER BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çiftçileri katma değeri yüksek tarıma özendirmek için yapılan bu tarz etkinliklerin büyük önem arz ettiğine vurgu yaparak şu sözlere yer verdi: “Bu tarz etkinlikler hepimizin toprakla, sahayla bir araya gelmesini fırsat tanıyan önemli etkinliklerdir. Bizim bölgemiz tarım bölgesi. Katma değeri yüksek tarıma özendirmemiz ve tarımın, çiftçinin önemini hatırlatabilmemiz adına bu etkinlikler önem arz etmekte. Bu anlamda Altıeylül Belediye Başkanımız Hakan Şehirli ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu etkinlikleri daha da artarak devam edeceğinden hiç şüphem yok.”

Protokol konuşmalarının ardından Pamukçu Bengi ekibinin halk oyunları gösterisi yapıldı.

2. Altıeylül Lavanta Günleri etkinliğinin açılış kurdelesi Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ile Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin tarafından kesildi. Ardından katılımcılar; Lavanta Bahçesi’ni gezerek fotoğraf çekindiler.

2.Altıeylül Lavanta Günleri etkinliği kapsamında Lavanta Bahçesi’nde bugün 18.00’da Altıeylül Alaturka Türk Müziği Topluluğu Solo ve Koro Eserler Konseri yapılacak. 30 Haziran Pazar günü saat 18.00’da ise Balıkesir Ritim Atölyesi, Junior Kent Bant Çocuk Orkestra Konseri ve Ritmin Dansı Asmiska; etkinlikleri düzenlenecek.

HABER: BUSE ASLAN