Bandırma Mysia Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan "Kyzikos'u Aramak" sergisi, Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Büyük ilgi gören sergi, antik kentin büyüsünü sanat eserleriyle gözler önüne serdi.

"Kyzikos'u Aramak" Sergisi, Bandırma Kent Konseyi'nin desteğiyle Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda açıldı. Açılışa CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim İş Balıkesir İl Yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Sergide yer alan yaklaşık 30 eser, Kyzikos Antik Kenti'nin büyüsünü ve zengin kültürel mirasını yansıttı. Sergi, 5 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, “Bandırma Kent Konseyi olarak dayanışma içinde kentimizin tarihi ve kültürel mirasını bölgemizde ve tüm ulusal çapta duyurmayı ve tanıtmayı ilke edinmiştik. Bu bağlamda çalışmalarına her zaman destek olduğumuz Mysia Sanat Topluluğu’nun hazırladığı Kyzikos’u Aramak isimli sergi Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda açıldı. Mysia Sanat Topluluğu’nun harika eserlerini görmeye tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi. Serginin mimarları Aynur Ergen, Bülent Sezgin, Emrah Ergen, Fatma Çayırkuşu, Münevver Bülbül, Nail Yurdusev, Remzi Özkara ve Remziye Kurttürk ise Balıkesirli sanatseverleri sergiye davet ettiler.

HABER: HABER MERKEZİ