Balıkesir’in Edremit ilçesinde Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen ‘’Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası’’ kutlamalarına Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş’da katıldı, öğrencilerle beraber eğlenceli anlar yaşandı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen ‘’Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası’’ kutlamaları çeşitli etkinliklerle beraber düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde organize edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatıldı. Baharın habercisi, Nevruz geleneğiyle yaşatılan programda birlik ve beraberliğe, bolluk ve bereket dileklerini dile getirdiler.

Programa, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Etkinlikler kapsamında Kaymakam Odabaş ve protokol tarafından Nevruz ateşinin yakılması ve temsili demir dövme töreni yapıldı. Geleneksel Nevruz kutlamaları etkinliklerinin gerçekleştirildiği törende protokol üyeleri ile minik öğrencilerin yumurta tokuşturması renkli anlara sahne oldu. Program halk oyunları gösterisinin akabinde son buldu.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU