Balıkesir’de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Yağmuru” büyük beğeni topladı.

Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

ECAL tarafından hazırlanan etkinlik programı, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşının okunmasıyla ve beraberinde protokol konuşmalarıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Bektaş yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Bektaş, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin, 103’üncü yılını kutlamanın gururunu taşıdığını ve İstiklal Marşı'nın nasıl ortaya çıktığını şu sözleriyle söyledi; "Akif, Kahraman Ordumuza İthafen yazdığı İstiklal Marşı’nın kabul edildiği
12 Mart 1921 tarihinde sanatının üstüne şahsının gölgesinin düşmesine meydan
vermemek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmedi. O bizi biz yapan değerlerin
şairi olarak İstiklal Marşı’nı bize armağan etti.
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk milleti korkmadı, mabedinin
göğsüne namahrem elini değdirmedi. Şanlı hilalini şafaklar gibi dalgalandırdı.
Tekrar İstiklal Marşı’nın yazılmasının gündeme gelmemesi için devletimizin bekası milletimizin
kalkınması için Türk milleti manasını yaşayarak İstiklal Marşı’nı bugüne kadar
yaşattığı gibi gelecekte de yaşatmaya da ilelebet devam edecektir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ECAL öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “İstiklal Yağmuru” adlı anlatı büyük beğeni ile karşılandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından verildi.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ve Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan ve Balıkesir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman, il protokolü, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 Öte yandan program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

HABER: BUSE ASLAN