Kepsut Çok Programlı Anadolu Lisesi, tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, anlamlı bir programla kutlandı. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan program, ilçe protokolü ve veliler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Kepsut Çok Programlı Anadolu Lisesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü coşkuyla kutlandı. Programda, öğrenciler tarafından marşın kabulüne ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatına dair sunumlar yapıldı. Yapılan programa Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş, Şube Müdürleri Orhan Can ve Celal Kaya ile askeri ve sivil tüm idari amirler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, Kepsutlu vatandaşlar ve gaziler katıldı.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Kepsut Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür’ü Esra Özay Gözükara, “Öncelikle Sayın Kaymakamımız Harun Arslanargun ve Sayın Belediye Başkanımız İsmail Cankul olmak üzere, garnizonumuzdan, amirlerimizden, gazilerimizden ve tüm konuklarımızdan gelen güzel görüşlere şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm idareci, öğretmen, yardımcı personel ve öğrencilerimiz haftalardır günün anlam ve önemine uygun olan bu güzel programı hazırlayabilmek için canla başla çalıştık. Sahne dekorundan, kostümlerimize, şiirlerden metinlere, oyun sırasında dağıttığımız Hakimiyet'i Milliye Gazetesinin baskısına kadar programda her bir detayı ince ince düşünerek hazırladık. Bugün böyle güzel dönüşlerinin olması bizleri mutlu etti ve gururlandırdı. Gerek metinlerin yazılmasında, oyunun yönetilmesinde, sahnelenmesinde, ışıkta, seste, görüntülerde, kostümlerde, dekorda kısacası sahne önünde görev alan öğretmenlerimiz Rüstem Köklü, Aslı Yılmaz, Gözde Tuğçe Kılıç, Burhan Toptaş, Hatice Hilal Batu, Müjdat Ergin, Itır Şenel ve Işıl Dönmez'e, Müzik Öğretmenimiz Muhammed Çapar'a, gerekse programa her türlü desteği veren sahne gerisindeki işleri halleden ekibimiz Müdür Başyardımcım Tolga Kaygınok, Müdür Yardımcılarımız Mehmet Karaduman, Fatma Gökdere, Adnan Polat, öğretmenlerimiz Ayşenur Yiğit, Fadime Demirtaş, Hande Eraslan, Saim Kebelioğlu, Neslihan Öney, Güneri Gülçin'e, yardımcı personelimiz Muharrem Kızıl, Yakup Akkın, Tahsin Akboğa, Figen Sağlam, Tuğba Berra Kökçe'ye ve tüm öğrencilerime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.  Bu duygularla İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yıldönümünü tekrar kutluyor, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi  ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor,  Akif’in kalemiyle; “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” diyorum" şeklinde konuştu.

 

 

HABER: HABER MERKEZİ