Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda 700 dansçının katılımıyla gerçekleştirilen Halk Dansları Şenliği, ilçede yoğun bir ilgiye izlendi.

Burhaniye Rumeli Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Burhaniye Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Halk Dansları Şenliği, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ ve Hollanda’dan toplam 16 dans ekibinin ve 700 dansçının katıldığı şenlik, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük ilgi gördü.

Şenlik, Burhaniye Belediyesi önünde toplanan ekiplerin, Ali Çetinkaya Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yaptıkları yürüyüş ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, günün anlam ve ilişkilerin konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

BU ORGANİZASYONLAR BAĞLARIMIZI KUVVETLİ TUTMAMIZ İÇİN ÖNEMLİ

Törende konuşan Burhaniye Belediye Başkanvekili Oktay Erbalan, gerçekleştirilen bu organizasyonların, bağların kuvvetli tutulması için önemli olduğunu söyledi ve şu ifadelere yer verdi: “Milletlerin geleneklerini yaşatmaları, devamlılıkları açısından elzemdir. Geleneklere sahip çıkmanın göstergelerinden halk oyunlarına Belediyemiz olarak biz de Gençlik Merkezimizdeki çalışmalarla destek oluyoruz. Bugün burada Balkan coğrafyasından kardeşlerimizi ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu organizasyonlar, bağlarımız kuvvetli tutmamız için kıymetli. Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.”

Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin sergilediği gösteriyle başlayan programda, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ ve Hollanda’dan gelen dans ekipleri, kendi ülkelerine ait geleneksel halk oyunlarını sahneledi. Büyük ilgi ile izlenen gösterilerin ardından, Burhaniye Belediyesince, her ekibin temsilcilerine katılımları için anı hediyeleri takdim edildi.

Programa Burhaniye Belediye Başkanvekili Oktay Erbalan, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Esra Ersoy, Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Hasan Metin ve Burhaniye Rumeli Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar katılım sağladı.

HABER: BUSE ASLAN