Gömeç Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Zeytin Dalı Kültür ve Barış Festivali, dolu dolu etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Gömeç Belediyesi’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi katkıları ile bu sene 3.sünü düzenlediği Zeytin Dalı Kültür Sanat ve Barış Festivali festival alanına sığmayan katılımla, sekiz günlük etkinlik, konser maratonunu coşkulu bir şekilde bitirdi.

 

Festivalin ilk günü Fener Alayı, Festival Korteji ve Opus Live konseri ile festival 8 günlük bir etkinlik maratonuna ev sahipliği yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Zafer Kupası ve ödül töreni yapıldı.

Başkan Bağcı “Tiyatrosu Gömeç Cumbahane’den, Söyleşisi Umut Akdoğan ve Murat Ağırel’den, konseri Moğollar’dan muazzam bir geceydi.” notunu düşerek paylaştı. Gömeç Liman’da gerçekleşen festivalde denizin yanında kurulmuş sahnede çim alanda oturan katılımcılar konsere eşlik etti.

Festivalin üçüncü gününde Ahmet Telli ve Tuğrul Keskin’in Edebiyat ve Barış temalı Söyleşi ve Şiir Dinletisi gerçekleşti. Ardından “Ben Türkan Saylan” tiyatro oyunu ile Şenay Gürler sahne aldı.

2 Eylül Pazartesi Nevşin Mengü, Selçuk Candan Sayar, İlhan Cihaner’in söyleşisi ardından Ceylan Ertem konseri yoğun katılımla gerçekleşti. Ceylan Ertem’e eşlik eden kalabalık festival alanına sığmadı, hem ayakta hem deniz kenarında, festivale eşlik ettiler.

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun Yerel Yönetimde Kadın temalı söyleşisi ardından Müfit Can Saçıntı, “İtiraz Ediyorum” adlı tiyatro oyunu ile sahnede yerini aldı. Katılımcılara mikrofon da uzatan Müfit Can Saçıntı’nın tiyatrosu bol kahkahalı, bol alkışlı dakikalara sahne oldu.

Prof. Dr. Tarık Şengül ve Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, 21. Yüzyılın Kentini İnşa Etmek konulu söyleşilerini gerçekleştirdi. Ardından belgesel ve söyleşi Gökmen Uluğ ve Kemal Anadol ile Komünist Osman Belgesel Gösterimi “Osman Özgüven” gerçekleşti. Gece, Mazlum Çimen’in ve Suavi’nin konseriyle devam etti. Suavi ile sahneye çıkan çocuklar dans etti, eğlendi.

Festivalin yedinci gününde Uluslararası Folklor Dans Ekibi performanslarını sergiledi. Ardından Demokratik Anayasa ve İnsan Hakları konulu söyleşi Turgut Kazan ile gerçekleşti. Söyleşinin ardından Gömeç Kültür Sanat Topluluğu ve Mod 10 sahne aldı.

Festivalin sekizinci ve son gününde Uluslarası Folklor Dans Ekibi yeniden performans sergiledi. Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun “Düşük Şehir İhtimali” tiyatro oyunu oynandı. Tiyatro gösterimi ardından Hüsnü Şenlendirici ve Orkestrası’nın sahne almasıyla festivalin son gününün kapanışı yapıldı. Gömeç nüfusuna yakın, rekor bir katılım oranıyla gerçekleşen festival gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. 6 Eylül aynı zamanda Gömeç’in kurtuluşu olması sebebiyle de kutlandı. Başkan Melih Bağcı, tüm katılımcılara barışın sembolü olan zeytin dalından katılımcı ödüllerini takdim ederek teşekkür etti.

 

HABER: HABER MERKEZİ