Edremit Belediyesi ve Körfez Karadenizliler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “9.Hamsi Festivali” Akçay Kordon’da gerçekleştirilecek.

Edremit Belediyesi ve Körfez Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 9. Hamsi Festivali, 19-25 Şubat 2024 tarihleri arasında Akçay Kordonunda gerçekleşecek.

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 25 Şubat Pazar günü saat 11:00'de Dernek Binası Önünden Kortej Yürüyüşü ile başlayacak festival programı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile devam edecek. Festival alanında mangal yakma, günün anlamına konuşma ve ücretsiz hamsi ikramı da festivalin diğer etkinlikleri arasında yer alacak.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, "Hamsi festivallerimiz, hemşerilerimizi bir araya getiren, Karadeniz kültürünü yaşatan ve Edremit'in tanıtımına katkıda bulunan önemli bir etkinliktir. Bu yıl 9. kez düzenleyeceğimiz Hamsi Festivali'nde de hemşerilerimizle birlikte güzel bir şenlik yaşayacağımıza inanıyorum" dedi.

Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk ise "Hamsi festivallerimiz, Karadeniz mutfağının lezzetlerini hemşerilerimizle ve Edremitlilerle buluşturmak için düzenlediğimiz bir etkinliktir. Bu yıl da festivalimizde birbirinden güzel etkinlikler yer alacak. Tüm hemşerilerimizi festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.

Festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlik Programı:

Akçay Kordonunda stantlar ve Karadeniz yöresel ürünlerinin sergisi

25 Şubat 2024 Pazar

11:00 Dernek Binası Önünden Kortej Yürüyüşü

11:30 Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni

12:00 Festival alanında mangal yakma

13:00 Günün anlamına konuşma

13:30 Ücretsiz hamsi ikramı

HABER: SERPİL YILDIZ