Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen panelde, eski CHP Genel Başkanları Cumhuriyet’in önemini ve günümüz Türkiye’sine etkilerini tartışacak. Etkinlik, bugün saat 19.23’te Altınoluk Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek.

Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen "Cumhuriyet Paneli" bugün saat 19.23’te Altınoluk Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen panelde, geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanları ve deneyimli siyasetçiler Cumhuriyet’in önemini ve günümüz Türkiye’sine yansımalarını ele alacaklar.

Panele, CHP’nin önceki dönem Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin katılarak konuşmalarını yapacaklar. Ayrıca, bir diğer eski Genel Başkan olan Murat Karayalçın, etkinliğe canlı bağlantı yoluyla katılarak düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşacak. Moderatörlüğünü, ADD Edremit Şube Başkanı Ali Onur Deliloğlu’nun üstleneceği panelde, Türkiye’nin siyasi tarihi, Cumhuriyet değerleri ve güncel meseleler ele alınacak.

Katılımcıların etkinliğe rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için çeşitli lokasyonlardan servis hizmetleri sağlanacak. Edremit Müzesi, Kadıköy Dolmuş Durağı, Altınkum Zabıta Önü, Akçay Migros Önü ve Güre İskele Işıkları gibi noktalardan saat 18.30 ve 18.40’ta araçlar hareket edecek. Böylece halkın etkinliğe katılımı için ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak.

CUMHURİYET’İN ANLAM VE ÖNEMİ TARTIŞILACAK

Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılına yaklaşırken, panelde ele alınacak konuların başında Cumhuriyet’in kazanımları, demokrasiye olan katkıları ve günümüzde yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmeler yer alacak. Deneyimli siyasetçiler, kendi dönemlerindeki gözlemleri ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgili öngörülerini paylaşacaklar.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, tüm halkı bu anlamlı etkinliğe davet ederek, Cumhuriyet’in değerlerini hatırlatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.

 

HABER: SERPİL YILDIZ