Burhaniye’de bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm ve Kültür Festivali, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile açıldı.

Burhaniye’de 8 farklı noktada gerçekleştirilecek ve 5 gün sürecek olan Burhaniye-Ören Turizm ve Kültür Festivali, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile açıldı. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen ve körfezin beklenen festivali saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından halk oyunları gösterimi ile başlayarak açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarında sırasıyla Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel söz aldı.

 

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu festival açılışı için protokol ve katılımcılar sergi ve stant alanına geçti. Kurdele kesiminin ardından sergiler ziyaret edildi.

 

FESTİVALİN İLK SÖYLEŞİSİ “ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ”

Ören Meydanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Ali Mahir Başarır'ın katılımıyla gerçekleşti. "Özgürlük ve Demokrasi" başlıklı söyleşide ülkemizin güncel konuları ve sorunları değerlendirildi. Söyleşi sonunda Başkan Ali Kemal Deveciler ve CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, festivale katılım ve katkıları için Aytekin ve Başarır'a plaket ve günün anısına ilçenin sembolu olan zeytin fidesi hediye etti.

 

İlk günde, Ören Sahne’deki etkinlikler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçısı Ezgi Abacı ile sona erdi. Geniş repertuarı ile festivale renk katan konservatuar sanatçısı Abacı'ya teşekkür plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban verdi.

 

5 GÜNE 5 TİYATRO

5 günlük programda 5 tiyatro ile tiyatroseverlerin merakla beklediği 34. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Ören Amfi'de düzenlenen tiyatro gösterimleri "Frida Kahlo" ile başladı.

 

"İlk kraliçesiyim Meksika'nın, acılar kraliçesi...” sözleri ile akıllara kazınan Frida, Kültür ve Sanat şehri Burhaniye'de festival kapsamında amfi tiyatroyu dolduran katılımcılar ile birlikte anıldı. Oyun sonunda teşekkür plaketini Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna takdim etti.

 

ÖREN SAHİLİNDE MANGA İLE FESTİVAL COŞKUSU…

Festivalin ilk gününde, Ören Sahili'ne kurulan sahnede Burhaniye MANGA ile unutulmaz bir gece yaşadı. Alternatif rock müziğinin öncü gruplarından olan, profosyonel kariyerinin 20. Yılına özel konserleri ile sevenleri ile buluşan MaNga için gelen katılımcılar, Ören Sahili konser alanını doldurdu.  Etkinliğin mimarı Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, MaNga’ya Burhaniye halkı adına teşekkürlerini sunarak günün anısına hediyelerini ve katılım plaketini takdim etti. Coşku dolu gece, akıllarda iz bırakan sahne performansı ve hep bir ağızdan söylenen şarkılar ile sona erdi.

 

 

HABER: BUSE ASLAN