Balıkesirli Mine Yıldız’ın da aralarında bulunduğu üniversiteli 3 arkadaşın yazdığı ve oynadığı “Köprüden Önce Son Çıkış” isimli tiyatro oyunu, Balıkesir’de perde açtı. Toplumsal yargıların ele alındığı oyun sanatseverlerden tam not aldı.
Üniversiteli üç arkadaş Mine Yıldız, Yağmur Güçlü ve Yaren Özkoca’nın mezun olmadan önce bir araya gelerek yazdıkları ve GA Kolektif çatısı altında yazdıkları ve oynadıkları Köprüden Önce Son Çıkış isimli tiyatro oyunu ilk olarak geçtiğimiz yıl yılında oynandı. Toplumsal yargıları ele alan oyun daha sonra Eskişehir, Adana, Ankara ve İstanbul’daki birçok salonda sahnelendi. Oyun son olarak geçtiğimiz günlerde Balıkesir’de perde açtı. Oyun Salih Tozan Kültür Merkezi’nde Balıkesirlilerin yoğun bir ilgisi ve beğenisiyle karşılandı.
Köprüden Önce Son Çıkış isimli oyunun ekibini tanıtan Yaren Özkoca üç arkadaşın hem oyunculuk hem yönetmenlik hem yazarlık yaptığını teknik ekipte ise Yusuf Can Piyade, Oğuzhan Altıntaş, Efe Çapar, Yunus Emre Yeşil, Tan Topaloğlu olduğunu söyledi.
Oynadıkları tiyatro oyununun detaylarını ise ekibin bir parçası olan Mine Yıldız anlattı. Yıldız, “Arkadaşlarım Yaren Özkoca ve Yağmur Güçlü ile beraber geçtiğimiz yıl 22 Mart’ta GA Kolektif olarak ilk oyunumuz olan Köprüden Önce Son Çıkış’ı oynadık. Geçtiğimiz bir yıl boyunca da oyunumuzu birçok farklı şehirde oynadık ve oynayama devam ediyoruz” dedi.
TOPLUMSAL YARGILARI ELE ALIYOR
Öte yandan Köprüden Önce Son Çıkış isimli oyunun toplumsal yargıları ele aldığını dile getiren Mine Yıldız: “Biz ilk olarak kendi dertlerimizle ilgili bir oyun yapmak için masaya oturduk. Sonrasında yargılanma korkusu temasını seçtik. Bu tema üzerine de farklı metotlarla, egzersizlerle metnimizi yazmaya başladık. Oyunumuz 3 ev arkadaşının hikayesini anlatıyor. Bu hikaye çerçevesinde de kendi jenerasyonumuzun dertlerini ve toplumsal yargıları konu alıyoruz” diye söyledi.
“BU OYUNUN AYRI BENİM İÇİN BİR YERİ VARDI”
Aynı zamanda Balıkesirli olan Mine Yıldız, Balıkesir’de izleyicilerle buluşturdukları bu oyunun kendisinin için ayrı bir yeri olduğunu şu sözlerle anlattı: “Etkinliğimiz çok güzeldi, yoğun bir katılım vardı. Ben de zaten Balıkesirli olduğum için bu oyunun benim için ayrı bir yeri vardı. Biletlerimiz de öncesinden tükenmişti. Bu oyun bizim için çok keyifle geçti.”
“SON ÇAREMİZ BU OYUNDU”
Köprüden Önce Son Çıkış tiyatro oyunun isminin anlamını anlatan ekip üyesi Yağmur Güçlü: “ Bu oyunu yapmaktan başka bir seçeneğimiz yoktu. Kendimizi gösterebilmemiz için ve mesleğimizi yapabilmemiz için tek şansımız buydu. Aynı zamanda okuldan da mezun oluyorduk. Bu da bizim köprüden önceki son çıkışımızdı. Bu sebeple de oyunumuzun adını da Köprüden Önce Son Çıkış olmasına karar verdik” diye söyledi.
Son olarak teknik ekip üyesi Efe Çapar ise, oynadıkları oyunun 7’den 70’e herkese hitap ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bizim oyunlarımıza çok yoğun bir katılım var. Oyunumuz aslında gençlere ve orta yaş kesimine yönelik. Ancak yaşı yüksek kesim de çok fazla oyunumuza ilgi gösteriyor. İşte bu noktada da aslında oyunumuzun her kesime hitap ettiğini keşfediyoruz.”
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın