Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Ziraat Fakültesi kurulumu için lansman düzenledi. Fakültenin açılışında konuşma yapan BANÜ Rektörü Boz, fakültenin, bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağı ve güçlü bir araştırma altyapısıyla hizmet vereceği açıkladı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BÜY) tarafından, bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla kurulacak Ziraat Fakültesi'nin lansmanı, Bandırma Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda geniş katılımla düzenlendi.
Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Poyraz, üniversite yetkilileri ve bölgedeki iş insanları katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Tan, Bandırma'nın tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, bölgenin tam donanımlı bir Ziraat Fakültesine ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.
REKTÖR PROF. DR. İSMAİL BOZ: "ZİRAAT FAKÜLTEMİZ FARKLI BİR VİZYONLA KURULACAK"
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ise, Ziraat Fakültesi'nin sıradan bir fakülte olmayacağını ve güçlü bir araştırma ve geliştirme yönüyle faaliyete geçeceğini vurguladı. Fakültenin ülke genelindeki diğer 40 Ziraat Fakültesi ile fark yaratacak bir vizyona sahip olacağını belirten Rektör Boz, fakülte binasının inşası için bölgedeki iş insanlarının desteğini beklediklerini ifade etti. Fakültede 7+1 veya 6+2 eğitim modeli uygulamayı planladıklarını ifade eden Rektör Boz, bölgedeki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü gibi önemli kurumlarla iş birliği yapacaklarını söyledi.
BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA: "BANDIRMA İÇİN ZİRAAT FAKÜLTESİ ŞART"
Açılışta konuşma yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Ziraat Fakültesi'nin Bandırma'ya yakışan önemli bir proje olduğunu belirterek; “Tarım ve üretim kapasitesi çok yüksek olan bölge için Ziraat Fakültesi büyük bir fırsat sunacaktır. Tarım ve üretimin önemini son yıllarda yaşadığımız pandemi de bir kez daha gösterdi” diyerek, Bandırma'nın tarım ve üretim alanındaki potansiyelini geliştirerek, bölgeyi gelecekte Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak istediklerini söyledi.
SUSURLUK KAYMAKAMI MUAMMER KÖKEN: "TARIM VATAN İÇİNDİR"
Susurluk Kaymakamı Muammer Köken de, bölgenin önemli tarım alanlarına sahip olduğunu belirterek, Ziraat Fakültesi'nin kazandırılmasının bölge için stratejik bir adım olacağını vurguladı. Tarımın sadece ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal bir değer taşıdığını ifade eden Köken; “Tarım bizim için vatan, hürriyet ve ekmek demektir” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından, katılımcıların dilek, temenni ve destek mesajları alındı. Üniversite yönetimi ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın