Tıp ve sanatın buluştuğu Balıkesir Üniversitesi'nde, dünya çapında tanınan bilim insanlarının portreleriyle süslenen duvarlar, öğrenciler için yeni bir ilham kaynağı oldu.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi, duvarlarını tıp tarihinin önemli isimlerinin portreleriyle süsleyerek, bilim ve sanatı bir araya getiren bir projeye imza attı. Öğrencilere ilham vermesi amaçlanan bu eserler, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Müjde Sayın’ın fırçasından çıktı.

Hipokrat, İbn-i Sina, Hulusi Behçet, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil, Louis Pasteur ve Aziz Sancar gibi isimlerin yer aldığı duvar resimlerinin fikri BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Müjde Sayın tarafından hayata geçirildi. Duvar resimlerinin açılışı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Oğurlu, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, çalışmaların geleceğin hekimlerine ilham vereceğine olan inancını dile getirdi. Tören, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından projeye katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

HABER: BUSE ASLAN