Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Kaymakamlığı iş birliği ile cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılına özel 100 kişilik bando takımı gösteri yaptı.

Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediyesinin katkıları ile Beden eğitimi öğretmenleri Özgür Aras ve Soner Ertan öncülüğünde kurulan “Özgür Kanatlar Halk Bandosu” Hasan Akın Anadolu Lisesi öğrencileri ve gönüllü vatandaşların katılımı ile 100’üncü yıl kutlamalarına yakışır bir büyüklüğe ulaşarak Burhaniyelilerin gönüllerini fethetti. 8 Eylül Stadyumu’nda yapılan tören geçişinde kortej yürüyüşünü seslendiren “Özgür Kanatlar Halk Bandosu” kendi geçişlerini de yaparak halkı selamladı. Stadyumdaki programın ardından Burhaniye Belediyesi Hizmet Binası önüne yürüyen bando gösterilerini bir süre daha burada sergileyerek izleyicilerine duygu dolu anlar yaşattılar.

“CUMHURİYET SEVDALISI 100 KİŞİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

29 Ekim akşamı ise eski Kütüphane önünde başlayan Fener Alayı yürüyüşünde en önde katılan “Özgür Kanatlar Halk Bandosu” Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlama törenine ellerindeki bayraklarla katılan binlerce Burhaniyeli ile birlikte Cumhuriyet Meydanına yöneldi.  Cumhuriyet’in 100. Yılına özel düzenlenen etkinlikler hakkında açıklama yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri Özgür Aras ve Soner Ertan, “Cumhuriyet sevdalısı 100 kişi ile birlikte amatör bir ruhla çalışmalar gerçekleştirdik, Burhaniye halkına bu özel ve anlamlı günde bu gösteriyi yapabildiğimiz için çok mutluyuz, bu gurur hepimizin Yaşasın Cumhuriyet! Açıklamalarında bulundular.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK