1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. BALIKESİR’İN KUVAYI MİLLİYE HAREKETİ PANELDE KONUŞULDU

BALIKESİR’İN KUVAYI MİLLİYE HAREKETİ PANELDE KONUŞULDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli mücadele döneminde Kuvayı Milliye hareketinin başladığı Balıkesir’de yazılan kahramanlık destanları, “Balıkesir Kuvayı Milliye Hareketi İstiklal Madalyası Yolunda” panelinde konuşuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve Balıkesir Kent Konseyi’nin katkılarıyla Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelde Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan ve Balıkesir Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Mustafa Öğe, Kuvayı Milliye hareketiyle Balıkesir’in yiğit evlatlarının verdiği mücadelelerden bahsettiler. Balıkesir Kent Konseyi Kuvayı Milliye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Korhan Yakut’un moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Kuvayı Milliye hareketinin kurtuluş mücadelesindeki yeri üzerinde duruldu.

KAHRAMANLARIN MÜCADELESİ ANLATILDI

Göreve geldikten sonra ilk meclis toplantısında ‘Yiğit Balıkesir, İstiklal Madalyası’nı alacak” diyerek bu konuya verdiği önemi dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, milletvekilliği döneminden bu yana mücadele verdiği ‘İstiklal Madalyası’nı Balıkesir’e kazandırmak için etkili çalışmasını sürdürüyor. Bu kapsamda hem halkı bilinçlendirmek hem de tarihe ışık tutmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panelde hiçbir yardım almaksızın şehirlerini canları pahasına koruyan Balıkesir’in kahraman evlatlarının verdiği büyük mücadele anlatıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BALIKESİR’İN KUVAYI MİLLİYE HAREKETİ PANELDE KONUŞULDU
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!