Balıkesir Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması sanat severlerin katılımıyla gerçekleşti.

Balıkesirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Bak, Gör, Çek” Kısa film yarışmasının ödül töreni yapıldı. Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler temalı olan yarışmada Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin Kısa Filmleri arasından dereceye girenler düzenlenen törenler ödüllerini aldı.

Törende açılış konuşması yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin “Bu yıl ikincisini yaptığımız bu yarışma aslında bir yarışma değil. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerimizin okulda edindikleri bilginin ışığında şehrimizin zenginliklerini, yaşam biçimini konu alan kısa filim çalışması. Bu yıl ortaya konulan kısa filimler sayesinde Balıkesir’in Arkeolojik varlıklarının tanıtımı için son derece değerli eserler ve kıymetli arşiv oluşuyor. Balıkesir kadim bir şehir. Ancak yer altı ve yerüstündeki varlıklarımızın üzerinde bir toz bulutu var maalesef. Bunu özellikle kültürel ve sanatsal alanlarda yaptığımız çalışmalar sayesinde gün yüzün çıkarma gayretindeyiz. Bu yarışmada her yıl bir başka konuda kısa filimler sizler tarafından çekiliyor. Sizin eserleriniz Balıkesir’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Günümüz artık hız, sosyal medya çağı, bu itibarla kısa filmlerin değeri çok büyük. Öte yandan biz daha çok gençlerin Belediyesiyiz. Gençlerin şehrimize bakışı, şehrimiz için hayalleri, istekleri Belediyecilik çalışmalarımızın en değerli ve önemli verisi. Kıymetli öğrenci kardeşlerimize ve onların değerli hocalarına teşekkür ederiz.” dedi.

“Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Kültür Müdürü Aytekin Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Haber: BUSE ASLAN