Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla 6 Şubat Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi" hazırlandı.

6 Şubat 2023'te meydana gelerek 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "6 Şubat Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi" hazırlandı.

6 Şubat depremlerinin acısı hala yüreklerde hissedilirken depremlerin yıl dönümünde MEB AKUB tarafından hazırlanan ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de deprem bölgesindeki çalışmalarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ziyarete açıldı. Her kademeden ve türden okulların ziyaret ettiği Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi tarafından deprem farkındalığı ile ilgili öğrencilere bilgi verine fotoğraf sergisiyle depremlere hayatını kaybedenleri anmak ve deprem gerçeğini dikkati çekmek amaçlanıyor.

Sergide; MEB AKUB ekibinin çalışmaları, arama-kurtarma, yiyecek-içecek dağıtımı, bakım ve onarım, psikososyal destek, çadır kurulumu, taşımalı eğitim, oyun ve etkinlik çadırlarının kurulması gibi faaliyetleri anlatan 46 fotoğraf yer alıyor. Deprem riski olan Balıkesir’de özellikle önem teşkil eden sergi, çocuklar için interaktif bir şekilde deprem gerçeğini anlamaları ve deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hikayeleştirici bir üslup kullanılırken öğrenciler arkadaşları ve öğretmenleri ile etkileşim kuruyor, merak ettiklerini ilgili kişilere sorup bilgi ediniyor.

Resim sergisini ziyarete gelen Atatürk Şehir Hastanesi Anaokulundan minik öğrencileri, sergiyi ziyaretlerinde hayallerini süsleyen rengârenk kelebekler ve mutlu çocukların oyunlar oynadığı resim yaparak Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla deprem bölgesindeki arkadaşlarına sevgilerini gönderdiler.

HABER: SERPİL YILDIZ