Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Bandırma Kitap Günleri’ne ünlü sunucu ve gazeteci Ece Üner katıldı.

Ünlü sunucu ve gazeteci Ece Üner, 6. Bandırma Kitap Günleri'nde okurlarıyla bir araya geldi ve gündemle ilgili soruları yanıtladı. Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Üner medya dünyası ve gazetecilik deneyimleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yeloğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TÜRKİYE'DE ARTIK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SADECE PATRONLAR İÇİN GEÇERLİ”

Üner, konuşmasında basın özgürlüğüne dikkat çekerek, “Ben her konuştuğumda korkmadan düşüncelerimi dile getirdim. Türkiye'de artık basın özgürlüğü sadece patronlar için geçerli. Patronlar, girdiği ihaleler dolayısıyla açık muhalefet yapmayı tolere edemez hale geldi,” dedi.

“SORU SORMAKTAN BIKMAMALIYIZ”

Üner, gazetecilerin sorgulayıcı bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti: “Bir cümleye başladığınızda sonunu getireceksiniz. Kadın cinayetlerini eleştirebiliriz ama ekonomiyi de sorgulamalıyız. Gerçek bir muhalefet yapabileceğim bir platformda daha fazla konuşabileceğim bir yere geçtim. Biz gazeteciyiz, muhalif gazeteci değiliz. Soru sormaktan bıkmamalıyız.”

Söyleşinin ardından Üner, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak hayranlarıyla buluştu. Kitaplarını imzalayarak fotoğraf çektiren Üner, etkinliği keyifli bir şekilde tamamladı.

HABER: HABER MERKEZİ