Bu yıl Burhaniye’de 5’incisi gerçekleştirilen Burhaniye Kitap Fuarı’nın ilk günü, çeşitli programlar ve geniş katılımcı kitlesiyle tamamlandı.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Burhaniye Kitap Fuarı, çeşitli etkinlikler ve söyleşilerle birinci gününü tamamladı. Programlara katılan konuklar, sevenleriyle buluşup unutulmaz anlar yaşadı.

Birinci günü etkinlikleri Ören Meydan'da Grup Duosis’in klasik müzik dinletisiyle başladı. Örende kamuya kazandırılan rekreasyon alanının açılışıyla devam eden etkinlikler, fuar alanının açılışıyla gerçekleşti.

Programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Gülşah Deniz Atalar, CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm,  CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Devlet Eski Bakanı Önay Alpago, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ve ev sahibi Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, konuklara ve sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Açılışların ardından söyleşilere devam edildi. "Yerelden İktidara" adlı söyleşi moderatör ve Fuar Koordinatörü Sinan Karahan tarafından yapıldı. Konukları Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın oldu. Söyleşide, yerel belediyeciliğin öneminden ve iktidara çıkan yollardan söz edildi.

Etkinliklerin devamında "Lozan’ın 101. Yılı ve Sınır Güvenliği" söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide moderatör Sinan Karahan’ın konukları Eski Devlet Bakanı Av. Önay Alpago ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal oldu. Konuklar sınırlarımızın güvenliği ve Lozan Barış Antlaşması'nın önemine vurgu yaparken ülke gündeminden de söz etti.

Burhaniye’nin güzide sahil kenarı olan Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı'nda halk, açık hava sinemasıyla keyifli anlar yaşadı. Burhaniye Belediyesi, vatandaşlara gazoz ikramı da yaparak adeta nostalji havası yaşattı. Yeşilçamın unutulmaz isimlerinden Perihan Savaş, kendisinin rol aldığı "Sosyete Şaban" isimli film gösterimine katıldı. Sevenleriyle buluşan Perihan Savaş filmini, açık hava sinemasına gelen vatandaşlarla birlikte izledi. Savaş, gösterimin ardından söyleşi gerçekleştirerek sevenlerine unutulmaz anlar yaşatttı.

Ören Meydan’da devam eden etkinlikler kapsamında birinci günün son söyleşisi gerçekleştirildi. Duayen Gazeteci, Yazar Çiğdem Toker’in konuk olduğu, "Milletin Cebinden Zam ve Vergi Kıskacı" adlı söyleşi moderatör Elif Akkaya eşliğinde izleyicilerle buluştu. Vatandaşın sırtına bindirilen vergi diktesinden bahseden Toker, yanlış yürütülen siyasi adımların ve para politikalarının doğurduğu sonuçlardan bahsetti.

5. Burhaniye Kitap Fuarı'nın ilk günü, çeşitli programlar ve geniş katılımcı kitlesiyle tamamlandı. Fuar, kitap dostlarını ve yazarları bir araya getirerek kültürel ve entelektüel bir buluşma noktası oluşturdu. Burhaniye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, 28 Temmuz 2024 Pazar gününe kadar dolu dolu programlarıyla devam edecek. Fuar kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleşiyor.

 

HABER: BUSE ASLAN