Yozgat’ı Sorgun ilçesinde bir yolcu otobüsün şarampole yuvarlanması sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi ise yaralandı.

Sivas- Yozgat kara yolu, Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarında gerçekleşen kazada, yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine, ekipler sevk edildi. 11 kişini olay yerinde hayatını kaybettiği, yaralanan bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Kazada yaralanan hastaların ise, Yozgat ve Sorgun’daki hastanelere kaldırıldı. Tedavileri süren hastalardan birisinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları ziyaret eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kazanın sebebinin tedbirsizlik ve dikkatsizlik olduğunu söyledi. Kazada hayatının kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Özkan; “Her zaman lütfen kurallara uyalım, canımız, canlarımız yanmasın şeklinde uyarılarımız oldu, olmaya da devam ediyor. Geç varalım, geç kalalım ama canlarımız yanmasın, bizi bekleyenlerin yüreği yanmasın. İnşallah bütün uzman hekimlerimiz, arkadaşlarımız, sağlık teşkilatımız hepsi topyekün onların başında, yanı başında. İnşallah onları sağ salim iyileştiririz, tedavilerini yapar yakınlarına kavuştururuz." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşanan kazanın ardından sosyal medyalarından yaptığı paylaşımda; “Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

 

 




KAYNAK: İHA