BİGEP ödül töreninde konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak; proje üretmeyen, BİGEP’e destek olmayan ilçeleri son kez uyardı. Şıldak; “Artık gönüllülük boyutu bitti. Herkes gönüllü. Bazı çalışmaları sıradan buldum. Bazı çalışmalar benim gözümde yok hükmünde. Özellikle ilçe müdürlerimize söylüyorum. Bu konuda çıtayı yükseltmiş durumdayız. Artık kendimizi kandırmayacağız. Ben söylüyorum. Üretken olacağız, çalışkan olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren zihniyet dönüşümünü tam olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Balıkesir’in eğitimde adından söz ettiren illerin başında gelmesinin hedeflendiği BİGEP’in 2021-2022 yıl sonu ödül töreni Hasan Can Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törende proje kapsamında yaptıkları çalışmalar ile ödüle layık görülen toplam 444 öğretmen ve idareciye ödülleri verildi.

Törende açılış konuşmasını günlük hayatta kullanılan ilaçların vücutta yalnızca istenilen bölgeye istenilen miktarda ulaştırılması ve bunu grafen kuantum noktaları aracılığıyla geliştirilmesini içeren projeleriyle TÜBİTAK kapsamında düzenlenen 53. lise öğrencileri araştırma proje final yarışmasında biyoloji tadında Türkiye birincisi olan Aslı Ece Yılmaz ve Azra Demirkapılar yaptı.

Ardından öğrencilerin öğretmeni ve projenin yürütücüsü Pınar Sabaz bir konuşma yaparak kendisi ve öğrencilerinin çalışmaları sırasında onlara destek olan kamu kurum, kuruluşlara teşekkür ederek BİGEP projesinin kendilerini geliştirmelerinde katkı sunduğunu söyledi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise yaptığı konuşmada BİGEP modülüne veri girişi üzerinden yönergesindeki ödüllendirme kriterlerindeki somut verilere dayalı olarak ödül törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Tatlı; sahada heyecan yaratan projenin motivasyon ve sinerjiyi yükselttiğini belirtti.

Törende son olarak konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, BİGEP’i bütün ile yayarak ilin birinci gündem maddesi haline getirdiklerini söyledi.

Herkesin duyarlı, hoşgörü ile yaklaştığı projede taşın altına elini koyduğunu söyleyen Vali Şıldak; “BİGEP hakikaten ilimizde eğitimi birinci gündem maddesi olmakla birlikte bunun yanı sıra bütün okullarımızda bir heyecan oluşturduk.

Bir şeye çekmek istiyorum. Bir konuyu çok üzerinde durursanız ve tekrar ederseniz sürekli oraya odaklanırsanız ve de sonuçlarını ölçeceğinizi ifade ederseniz o konuda farkındalık oluşmaması mümkün değil zaten. Böyle bir farkındalık oluştu. İlgi odağı oldu.

Bir vilayet içinde vali düzeyinde 444 başarı belgesi verildiği örneği pek rastlanan bir şey değildir diye düşünüyorum. Yaklaşık 18 bin civarında öğretmenimiz çalışıyor Balıkesir'de. Yani oranlarsanız bu oranı da yüksek bir oran olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

 

DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ

Konuşmasında eğitim sektörünün çok dinamik, çok değişken ve yerinde durmayan bir sektör olduğunu söyleyen Vali Şıldak, sürekli fikir üretmek, tazelenmek, yenilenmek gerektiğini ifade etti. Vali Şıldak, BİGEP’te gönüllülük döneminin sona erdiğini gelecek yıl herkesin bu projeye katkı sunacağını söyleyerek bir de öz eleştiri yaptı.

Vali Şıldak; “Bütün bu yaptıklarımız yeterli mi? Yeterli değil demek istiyorum. Biraz da öz eleştiri yapacağım. Bir yılı geride bıraktık. Daha iyisini yapabiliriz. Neden derseniz, şimdi onu da paylaşayım. Burada bazı iyi uygulama örnekleri gördük. Yani ilçelerimizden çok daha iyi uygulama örneklerinin seviyesinin yükseltilmesini bekliyorum. Sıradan buldum bazı çalışmaları. Yani bazı çalışmalar benim gözümde yok hükmünde arkadaşlar. Özellikle ilçe müdürlerimize söylüyorum. Bu konuda çıtayı yükseltmiş durumdayız.

Artık kendimizi kandırmayacağız. Ben söylüyorum. Üretken olacağız, çalışkan olacağız. Buna ihtiyacımız var. Balıkesir'in her alanda yaptığı atılıma eğitim konusunda herkesin destek vermesini istiyoruz. Artık gönüllülük boyutu bitti. Herkes gönüllü. O ilk zamanlarda, gönüllü olan çalışsın modeli yok. Artık önümüzdeki yıldan itibaren zihniyet dönüşümünü tam olarak gerçekleştireceğiz. Herkes bir cengaver gönüllüdür eğitim alanında. Herkes bir eğitim neferidir. Gerçek bir eğitim ordusu olabilmek için takım çalışmasıyla herkes büyük bir özveriyle çalışacak. Yaptıklarımız yeterli değil. O sebepten diyoruz ki kendimize değil, işimize aşık olacağız. Tekrar ediyorum, işimize aşık olacağız. kendine aşık olan bir gün bu aşk sona erer, kendiyle ilgili sorunlar yaşamaya başlar. Bu büyük bir tehlikedir. Ben iyi yaptım demeyeceğiz. İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız ve aşk derecesinde yapacağız. buna ihtiyacımız var. Bugün benim vermek istediğim mesaj bu” dedi.  

Konuşmaların ardından projede çalışmaları ile ödüle layık görülen öğretmen, idareci ve öğrencilere ödülleri verildi.

Öte yandan Hasan Can Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Birol Şahin, İl  Emniyet Müdürü Hasan Onar, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, eğitim sendikalarının temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, hayırseverler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İLKAN TOPRAK