1. Haberler
  2. Gündem
  3. TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI GEYLAN’DAN TEPKİ

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI GEYLAN’DAN TEPKİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okullarda yapılacak sağlık taramaları için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazıların, Türkçe’den başka dillerde de hazırlanmasına tepki gösterdi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, sağlık il müdürlüklerince okullarda yapılacak sağlık taramaları için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazıların, Türkçe’den başka dillerde de hazırlanmasına ilişkin, ‘Anayasamızın 3’üncü maddesi gereğince Devletin ‘Dili Türkçe’dir’. Kamu hizmetleri de resmi dil ile yürütülür. Fakat ne gariptir ki, sağlık il müdürlükleri tarafından, okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taraması yapılabilmesi için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazı Türkçe’den başka dilde de talep ediliyor. Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışma konusu yapıldığı bir dönemde böylesi bir tasarrufun hikmetini anlamakta zorlanıyoruz, izaha muhtaçtır’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI GEYLAN’DAN TEPKİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!