Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ferruh Çağan, sendikalarına olan teveccühün her geçen gün arttığını söyledi. Çağan; hiçbir siyasi oluşumun içinde olamadıklarını bu konunun sendika olarak kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Balıkesir, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) şube olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. TEÇ-SEN Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ferruh Çağan, Türkiye genelinde 12 bin Balıkesir’de ise 390 üyesi bulunan sendikalarının her geçen gün yeni üyelerle büyüdüğünü söyledi.

Ferruh Çağan; “Sendikamız eğitim öğretimin içinde olan hizmetli, memur, vhki, şef, teknisyen/teknisyen yardımcısı, şoför, aşçı, ambar memuru kadrolarında görev yapan personellerin yer aldığı bir sendikadır.

Sendikamız kurulduğu günden bu zamana kadar hiçbir şekilde siyasi bir oluşum içinde bulunmamıştır, bulunmayacaktır da. Bu bizim sendika olarak kırmızı çizgimizdir. Sendikamızın var  oluş amacı öğretmen dışındaki Milli Eğitim çalışanlarının haklarını elde etmek, bir çok kazanımlardan faydalanmalarını sağlamak ve  daha sağlıklı hizmet yapabilmeleri için bu anlamda arkadaşlarımızın haklarını savunan, savunmaya çalışan bir Sendikadır.

Öğretmenlerimiz her zaman başımızın tacı onlara kesinlikle hiçbir zaman olumsuz bir sözümüz bir davranışımız olamaz; ancak  bizlerin de bu camia içinde var olduğumuzu bir çok hakkımızın olduğunu bilinmesin istiyoruz ve sendikamız 2006 yılında Genel Başkanımız Ümit Demirel ve yol arkadaşlarımızın  "benden varım! varoluş mücadelesi ile başlatmış olduğu mücadelemiz daha sonrasında  "kazanım mücadelesi" ile devam etmiş ve bu doğrultuda çalışmalarına devam etmektedir.

Bugüne kadar Milli Eğitim Çalışanları adına bir çok kazanımda sendikamızın büyük ölçüde etkisi olmuştur ve birçok kazanım kesinlikle Teç-Sen sayesinde  eğitim çalışanlarının hakları ve kayıplarında yanında olmuş ve kazanımlar elde etmiştir.

Sendikamız bu yıl almış olduğu karar gereğince Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna (BASK) bağlanmıştır. Genel başkanımızın Birlikte Daha Güçlüyüz ilkesi ile Memurlar olarak siyasetin kontrolünde ve siyasi partilerin yedeğinde olmayan, çalışanın hakkını arayacak, hukukunu koruyacak gerçek sendikalara ihtiyaç olduğunun bilincinde olarak  BASK’a katılma kararımız, güçlerimizi birleştirme, ortak hedeflerimize birlikte yürüme, birlikte mücadele etme kararıdır. BASK ‘da yer alan diğer sendikalarımızda TEÇ-SEN gibi hiçbir siyasi oluşum içerisinde bulunmayan sendikalardır” dedi.

 

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ferruh Çağan son olarak tüm eğitim çalışanlarına çağrıda bulunarak onları TEÇ-SEN çatısı altında davet etti.




KAYNAK: İHA