Balıkesir’de ilk ve tek olan keçi sütlü höşmerimi ‘Balıkesir Kahvaltı Festivalinde’ görücüye çıktı. Höşmerimcim işletmecisi İbrahim Gençdemir’in yeni ürünü Balıkesirlilerden tam not aldı.

Yeni ürünü Keçi sütlü ve ekstra bol peynirli höşmerimi Balıkesirlilerin beğenisine sunan İbrahim Gençdemir, baba mesleği olan höşmerimciliği adım adım yükseltmeye devam ediyor.

 

Haziran ayının ilk haftası piyasaya sürülen keçi sütlü höşmerimin sezonluk bir tatlı.  Özellikle Bebek beslenmesinde anne sütü sonrasında ilk tercih keçi sütünün sindirimi inek sütüne oranla çok daha kolay olur. Keçi sütünün her zaman bulunmadığı için keçi sütlü höşmerimi belli aylarda üreteceklerini ifade eden İbrahim Gençdemir, bu lezzetin tatlı severler tarafından kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

 

 

KEÇİ SÜTLÜ HÖŞMERİME YOĞUN İLGİ VAR

Höşmerim çeşitlerini rahmetli babasından öğrendiğini ve Balıkesirlilerinde bu lezzete alışkın olduğunu söyleyen Gençdemir, kendisinin de babasının yolundan giderek yeni çeşitler ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Gençdemir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Höşmerimi rahmetli babam Engin Gençdemir çeşitlendirdi. Klasik höşmerimden bol peynirli höşmerime daha sonra ise ekstra bol peynirli höşmerime geçtik. Daha sonra antep fıstıklı, cevizli, çikolatalı ve kestaneli çeşitlerini yaptık. Bu ürünlerimizin satışlarıda güzel şekilde devam ederek vatandaşın damak tadına uymayı devam ediyor. Herkes tarafından beğeniliyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz özellikle Antep fıstıklı hösşmerime bayılıyor.

2 Hazirandan bu yana keçi sütünden höşmerim yapmayı denedik. Kahvaltı Festivalinde bu ürünümüzün lansmanını yaptık. Balıkesirli vatandaşlarımız keçi sütlü höşmerimimizi beğenirken, şehir dışından gelen misafirlerimiz daha da çok beğendiğini söyleyebilirim.

Keçi sütlü höşmerimimiz ekstra bol peynirli olduğu ve içerisinde bulunan peynirin kıvamı ve tadından dolayı vatandaşın höşmerim tercihi keçi sütlü höşmerim oluyor”

 

“TADINA BAKMAK İSTEYENİ HÖŞMERİMCİME BEKLERİM”

Balıkesir’de keçi sütlü höşmerimin başka yerde bulunmayacağını dile getiren İbrahim Gençdemir:

“Balıkesir’de keçi sütünden höşmerim yapan başka bir firma yok. İlk ve tek biz yaptık ve tatlı severlere sunduk. Keçi sütlü dondurmamız vardı bizim, çok popüler güzel ve lezzetliydi, keçi sütlü dondurmamızdan sonra keçi sütlü höşmerim de yaparak ikisini birden sunmaya başladık. Bu yaz keçi sütlü höşmerimim ile patlama yapacağımıza inanıyorum. Özellikle tatlı severlere dondurmalı höşmerimi öneriyorum ve herkesin bu lezzet dolu yolculuğa bekleyerek herkesi firmamıza bekliyorum” dedi.

 

“BİZ BALIKESİR BU LEZZETİ TATSIN DİYE VARIZ”

Yaptığı yeni tatlı ürününün sağlıklı olduğunu ve çocukların gelişiminde faydasının da bulunduğunu vurgulayan İbrahim Gençdemir: “Keçi sütü anne sütüne en yakın süt çeşididir. Lezzeti farklı nefaseti farklı vitamin değerleri yüksek özellikle küçük çocuğu olanlara ben bu höşmerimi tavsiye ederim. Bu ürünün küçük çocuklarımızın gelişimi için önemli olduğunu da söyleyebilirim. Dondurmamızı da aynı şekilde, höşmerimi kişi çocuğuna sevdirecekse keçi sütlü höşmerimle denemesini tavsiye ederim. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu, şimdi biz bu tatlımızın çeşitlerini vatandaşlarımıza sunmuş olduk, çokta iyi tepkiler aldık yeni ürünümüz hakkında. Balıkesir Valimiz de Balıkesir Kahvaltı Festivalinde standımızı her gün ziyaret ederek, keçi sütlü höşmerimimizin tadına baktı, beğendi ve herkese tavsiye etti. Bizde Valimizin isteği üzerine herkese dağıttık, Festivalde yaklaşık 1 ton höşmerimi ve 100 kilogram dondurmamızı ücretsiz bir şekilde vatandaşımıza dağıttık.

Eylül ayında İstanbul’da Dünya Gıda Fuarı var. Yine Balıkesir’in höşmerimini tanıtmak için Dünya Gıda Fuarına katılacağız. Oradan da Türkiye’ye bu yeni ürünlerimiz ile açılacağız. Höşmerim denince akla Höşmerimcim gelsin istiyoruz ve ona göre lezzetler oluşturuyoruz. Babadan oğula lezzet mirasımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“SADECE YUMURTA, İRMİK, ŞEKER”

Son olarak keçi sütlü höşmeriminin içerisinde olan malzemeleri ve sütünün tazeliğinden kısaca bahseden Gençdemir şunları dile getirdi: “Keçi sütlü höşmerimimize normal doğal olarak sabah keçimizden taze bir şekilde sağılan sütümüz dolaba girmeden bize ulaşıyor. Gelen sütümüzü biz de mayalıyoruz. Ekstra bol peynirli olarak yapmak için işlemlere başlıyoruz. Yumurta, İrmik, şeker olarak bu malzemeden biz tatlımızı yapıyoruz. İçerisinde herhangi bir katkı malzemesi kesinlikle kullanmıyoruz. Ben herkese yeni ürünümüzü tavsiye ediyorum ve tatlı severlere gelin tadın alın diyorum”

ABDULLAH KANTARLIOĞLU




KAYNAK: İHA