1. Haberler
  2. Gündem
  3. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GSF’DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILDI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GSF’DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları yapıldı. Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Resim, Heykel ve Seramik bölümleri için yapılan sınavlar iki oturumda gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, birinci oturumunun temel yetenek sınavı, ikinci oturumun ise branş sınavı şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Polat, ‘Birinci oturumdaki sınavların değerlendirilmesi jüri üyeleri tarafından yapılıyor, ikinci oturum sınavları ise optik okumayla dijital sistemle kayıt altına alınıyor’ dedi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarını bir günde tamamlayarak öğrenci ve velilerin sınav stresini azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Polat, ‘Bu yıl Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne 35, grafik bölümüne 35, resim bölümüne 35, heykel bölümüne 15 ve seramik bölümü 25 olmak üzere toplam 145 öğrenci alıyoruz. Sonuçlar bir gün içinde açıklanıyor. Öğrencilerimiz mezun olduklarında iş arayan değil, aranılan konumuna erişiyor. Sahaya uygun eğitimler alıyor, hem sanatçı olarak hem de endüstriyel alanda yeterli donanıma sahip olarak mezun oluyor’ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GSF’DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILDI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!