Ünlü sunucu Metin Uca Kocaeli’de geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Ünlü seslendirme sanatçısı ve sunucu Metin Uca gece yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakıma kaldırılan ünlü sunucu Uca, gece entübe edilmesinin ardından hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi Metin Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara verdi. Baykara sosyal medyasından yaptığı paylaşımda şu sözlerine yer verdi; “Metin Uca’mızı kaybettik, kalbimiz acıyor” dedi.

Metin Uca'nın ölümünden sonra vasiyeti de ortaya çıktı. Ünlü sunucu Uca  uzun süredir yalnız olduğunu ve yakılmak istediğini vasiyetinde şu şekilde dile getirdi; "Yalnızım zaten çok uzu süredir yalnızım. Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum. Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü, hatırlanmak istemiyorum" dedi.

METİN UCA KİMDİR?

Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, ATV ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı. CHP içinde etkin olarak siyasetle uğraştı. 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu. 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Yarışma, 9 sene yayımlandı ve 740 bölüm sürdü.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul Havalimanı'nda "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı.

HABER: BUSE ASLAN