Dolandırıcılık ve kara para aklama olaylarından gözaltına alına sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı.

Kara para aklama olaylarından gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin sorgulamaları devam ediyor. Gün içinde adliyeye sevk edilmesi beklenen Candan kardeşlerin de ifadeleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tutuklu çete lideri Onur Apaydın’ın ile bağlantıları olduğu ortaya çıkan kardeşlerin bir dönem Nihal Candan ile ilişkisi olduğu öğrenildi. Nihal Candan, çete lideri Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini ve aralarındaki tartışmalardan dolayı Apaydın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını açıkladı. Candan kardeşlerin Onur Apaydın’ın çete lideri olduğunu bu süreçte öğrendiğini söyledi. Çetenin mağdurlara güven vermek için Nihal ve Bahar Candan’ı lüks restoranlarda yemek yemeye götürdüğü orta çıktı. Nihal Candan bu konuyla ilgili verdiği ifadesinde, Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu için eğlence amacıyla gittiğini ve bir dolandırıcılık işinin içinde olmadığını söyledi. Candan kardeşlerin kendilerine yapılan kara para aklama olayları suçlarını kabul etmediği öğrenildi.

Bahar Candan’ın sosyal medyasından yaptığı; “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı.” başlıklı paylaşımının sorulması üzerine Candan, “O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi” dedi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Candan kardeşler, adliyeye sevk edildi.

İHA

 

Haber: Buse Aslan