Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL vereceğini açıklamıştı. Bununla birlikte emekliler için yapılan çalışmalar da hız kazandı. Emeklilerin merakla beklediği 5 bin TL ikramiye ödemesi yattı mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan beklenen açıklama geldi. İşte o detaylar…

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir kereliğine mahsus 5 bin TL vereceğini duyurmuştu. Tek seferlik 5 bin TL ikramiye için beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan 5 bin TL emekli ikramiyesine ilişkin son kabine toplantısında yaptığı açıklamada, ödemelerin 15 Kasım’a kadar yatırılacağını duyurdu.

 

İKRAMİYE KİMLERİ KAPSIYOR?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği tek seferlik 5 bin TL ikramiyesi SSK ve Bağ-Kur emeklileri dışındaki tüm emekliler alabilecek. EYT kapsamında emekli olan ve çalışmayan emekliler de bu ödemeden yaralanabilecek. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel yapılan bu ikramiyeden Dul ve Yetim Aylığı alanlara pay sahipliği oranında ödeneceği öğrenildi. Sürekli İş göremezlik geliri alan kişilerde iş göremezlik oranları çerçevesinde ikramiye alabilecekler.

 

Haber: Buse ASLAN