Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun “Festivallerde Yapılan Yanlışlara Dur Diyelim” isimli bildirisinin ardından Balıkesir Barosu da karşı bir bildiri yayınladı. Baro, bildirinin insanların yüzyıllardır mücadele ederek kazandıkları hak ve özgürlüklerine bir saldırı olarak gördüğünü açıkladı ve “Tüm demokrasi güçlerini bu Ortaçağ zihniyetine karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Balıkesir BARO’sundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Özellikle gençleri ve tüm toplumu kendilerinin belirledikleri kalıplar içine sokmaya çalışan , düşünmeyen, sorgulamayan , biat eden bir nesil hedefleyen bu anlayışı reddediyoruz.

Tüm demokrasi güçlerini Anayasamız ve hukuk sistemimiz içinde güvence altına alınmış olan laiklik ilkesine, bilimsel eğitime, temel hak ve özgürlüklere düşman bu orta çağ zihniyetine karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.

Bu düşünceler içinde gençliği zapturapt altına almaya çalışan bu güçlerin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz."

HABER: Gülten İmren




KAYNAK: İHA