CHP Parti Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirirken, Merkez Yönetim Kurulu belirlendi. Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel başkan değişiminin yaşandığı 38. Olağan Kurultay’ın ardından partinin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belli oldu.
Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde (PM) yeni dönem MYK’sinde yer alacak isimler belirlendi.
Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.  Aytekin, yurt içi ve yurt dışı örgütlenme ile ilgilenecek. 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de yurtdışındaki parti örgütleriyle iletişim kurmakla görevlendirildi. Bir bakıma Aytekin’in yardımcısı oldu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu görevlendirme için şu açıklamayı yaptı:
“Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı pozisyonu; Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenme diye ifade ediyoruz. Sayın Ensar Aytekin’e emanet. İki bölümden oluşuyor. Yurtdışı Örgütlenme ’de Sayın Mehmet Tüm. Çok emeği var. Kendisi böyle bir görev talep etti ve bu görevi hakkıyla yapabileceğine inanıyoruz. Yurtiçi örgütlenmede ise Ali Abbas Ertürk, Nuri Çavuşoğlu, Hikmet Erbilgin ve Yalçın Görgöz gibi 4 pırlanta il başkanımız var. Bu il başkanlarımız Türkiye coğrafyasındaki 81 ilde Ensar Aytekin’le bir takım olarak il başkanlığından gelmenin, örgütün dilini bilmenin gereğini yapacaklar.”
24 kişilik MYK’daki genel başkan yardımcıları ve görevleri şöyle sıralanıyor:
Selin Sayek Böke: Genel Sekreter
Deniz Yavuz Yılmaz: Enerji Politikaları
Gökan Zeybek: Yerel Yönetimler
Özgür Karabat: Mali İşler
Deniz Yücel: Parti Sözcüsü
Gökçe Gökçe: Adalet Politikaları
İlhan Üzgel: Dış İlişkiler
Ensar Aytekin: Örgüt
Burhanettin Bulut: Medya İlişkileri
Aylin Nazlıaka: Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları
Yalçın Karatepe: Hazine Politikaları
Pınar Uzun: Sanayi Teknoloji Politikaları
Erhan Erdem: Tarım Politikaları
Murat Bakan: İçişleri Politikaları
Volkan Demir: Ticaret Politikaları
Gülşah Deniz Atalar: Çevre Politikaları
Zeliha Aksaz Şahbaz: Sağlık Politikaları
Gamze Taşçıer: Milli Eğitim Politikaları
Koza Yardımcı: Kültür Politikaları
Yankı Bağcıoğlu: Milli Savunma Politikaları
Parti Meclisi’nde ve Parti Örgütlenmesinde Buluştular
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçilen Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve 25 ve 26.dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm bir araya geldi. Tüm, Aytekin’i Meclisteki odasında ziyaret etti.
Milletvekili Aytekin, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaretimize gelen, 25 ve 26.dönem milletvekilimiz ve 38. Olağan Kurultayımızda Parti Meclisimize seçilen Mehmet Tüm’e ziyareti için teşekkür ediyorum.” dedi. Aytekin ve Tüm, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Anıtkabir ziyaretinde de yer aldı. Ardından Aytekin örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olurken, Tüm de yurt dışındaki parti örgütleriyle iletişim kurmakla görevlendirildi. 




KAYNAK: İHA