​​​​​​​15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Yarbaşı Meydanında Mehteran Takımı eşliğinde İlçe protokolü vatandaşların yoğun katılımlarıyla Millet Parkına kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Millet Parkında düzenlenen Demokrasi Nöbeti programına İstanbul Ak Parti Milletvekili Yücel Arzen, İlçe Kaymakamı Enver Özderin, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler ve vatandaşlar katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Mehteran Konseri ile başladı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitleri için Kuran-ı Kerim okunup, dua yapıldı ve İlçe Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

15 Temmuz E-Spor Turnuvasında dereceye gençlere İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Havran Ak Parti İlçe Başkanı hediyelerini takdim ettiler.

Necip Fazıl, Yahya Kemal ve Arif Nihat Asya gibi büyüklerimizin şiirlerini besteleyip dillere pelesenk yapan İstanbul Ak Parti Milletvekili-Sanatçı Yücel Arzen ve orkestrası ardında Sanatçı Fırat Tanır Kahramanlık Türküleriyle Havranlı vatandaşlara duygu yüklü bir akşam yaşattılar. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Beylerbeyi’nde günün anlam ve önemini belirten konuşması dinlendi.

Program sonunda saat 00:13’de tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçede de camilerden ve Millet Parkından Selalar okundu ve 15 Temmuz Demokrasi nöbeti çorba ikramı ile sona erdi.

 




KAYNAK: İHA