Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldan fazla süredir hizmet alamayan Geyiktepe Mahallesi için harekete geçerek vatandaşların yol ve altyapı sorunlarını çözüme kavuşturuyor.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yürüttüğü yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, vatandaşlardan gelen talepler ve Büyükşehir Belediyesi başkanlarının muhtar toplantılarında iletilen ihtiyaçlar dikkate alınarak mahallelerin öncelikli sorunlarına çözüm üretiliyor. Bu kapsamda Sur ilçesine bağlı Çarıklı Geyiktepe Mahallesi’nde yol ve altyapı çalışmaları başlatıldı. 70 haneden oluşan mahallede, 3 bin 750 metre yol yapılacak, 25 bin metrekarelik alana parke taşı döşenecek, 450 metre uzunluğunda taş duvar örülecek ve yağmur suyu altyapısı oluşturulacak. Ekipler, yolun bir bölümünde parke taşı döşemesini tamamlarken, kalan kısmın önümüzdeki günlerde bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Mahalledeki vatandaşlar da çalışma nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi. İlk kez bu ölçekte hizmet aldıklarını belirten mahallede yaşayan vatandaşlardan Cemil Doğan, “30 yıldan fazla süredir biz böyle bir hizmet görmemiştik. Belediye bize böyle bir hizmet yaptı, çok mutluyuz. Yıllardır bu hizmetleri bekliyorduk. Kışın çamur, yazın toz duman içinde kalıyorduk. Çamur ve tozdan hayvanlarımız da etkileniyordu. Şimdi belediye yollarımızı yapıyor, mutluyuz” dedi.
Yapılan çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren İbrahim Doğan ise “Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bizi bu çamurdan kurtardılar. Şimdiye kadar dizimize kadar çamura batıyorduk. Araçlar çıkamadığı için un çuvallarını sırtımızda taşıyorduk. Yol yoktu. Belediye bizi onurlandırdı, çok mutluyuz” diye konuştu.
Mahallede yaşayan vatandaşlardan Şeyhmus Doğan da yıllardır yaşadıkları zorlukları anlatarak, “1984 yılından beri buradayız, hiçbir hizmet görmemiştik. Şehre gidip erzak alıyorduk, yağ tenekelerini, ihtiyaçlarımızı zahmetle eve getiriyorduk. Hastalarımızı bazen traktörlerle götürmek zorunda kalıyorduk. Ama artık Büyükşehir Belediyesi geldi ve bize hizmet veriyor. Çok memnunuz, bizi bu eziyetten kurtardılar” dedi.
Geyiktepe Mahallesi’nde 30 yıllık yol sorunu bitiyor






