ÇİLEK TARLADAN SOFRAYA DEĞER KAZANIYOR

featured

Dünya Gıda Günü kapsamında çilek kurutma işletmesini ziyaret eden Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yenilikçi üretim teknolojileri ve sürdürülebilir tarım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yenilikçi gıda teknolojileri kullanarak çilek kurutma faaliyeti yürüten işletmeyi ziyaret etti.

“Bugün Yenilik Yap, Yarını Besle!” temasıyla gerçekleştirilen ziyarette, çileğin katma değerli bir ürüne dönüştürülmesi ve kurutma teknolojilerinin üretimde kullanımı ele alındı.

İşletmede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan ekipler, organik çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve gıda kayıp ve israfının önlenmesine yönelik konuları değerlendirdi.

Ziyarette, tarımsal üretimde teknolojinin etkin kullanımının yerel ürünlerin değerini artırdığına ve kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağladığına dikkat çekildi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı destekleyen, üretime

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.