1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 25,34 ARTTI

YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 25,34 ARTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 25,34 arttı, aylık yüzde 2,40 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,40 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,81 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,34 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 26,15 artış gösterdi.
YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 25,40 arttı
Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 22,08 artış, imalatta yüzde 25,40 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 22,07 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 30,80 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 28,39 artış, enerjide yüzde 0,40 artış, sermaye mallarında yüzde 30,73 artış olarak gerçekleşti.
YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 2,36 arttı
Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,66 artış, imalatta yüzde 2,36 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,71 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 1,98 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 2,87 artış, enerjide yüzde 3,53 artış, sermaye mallarında yüzde 2,83 artış olarak gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 25,34 ARTTI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!