Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, “Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve odamızın önündeki şarj istasyonu bile bu hıza yetişemiyor” dedi.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, TOGG aracını ilk alan kuruluşlardan biri olduklarını belirterek, araçtan duydukları memnuniyeti ve şehirdeki elektrikli araç altyapısına dair düşüncelerini paylaştı.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, "Bandırma'da TOGG aracını ilk alan kuruluşlardan biriyiz. Bu bağlamda gurur duyuyoruz ve araçtan çok verim aldığımızı düşünüyorum" dedi. Bandırma'ya hızlı şarj ünitesini getiren tek yerin Ticaret Odası olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bildiğiniz üzere, birçok akaryakıt istasyonu hızla elektrikli araçların şarjı için dönüşüm içerisindeler. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve odamızın önündeki şarj istasyonu bile bu hıza yetişemiyor. Ortalama 40 dakika içinde yüzde 90'a kadar dolum sağlanabiliyor" diye ekledi.

Başkan Yılmaz, teknolojinin hızlı gelişimine rağmen şehrin altyapısının yetersiz kaldığını belirtti. "Teknolojinin bu hızlılığına maalesef şehrin altyapısı yetersiz kalıyor. İleriye dönük olarak bu durum büyük bir sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. Elektrikli araçların satış hızıyla, altyapının hızı aynı seviyede gitmiyor. Kısa vadede bir çözüm göremiyorum. Uzun vadede ise şunu söyleyebilirim, Bandırma’nın 5 yıl sonraki geleceği noktada, altyapıya UEDAŞ'ın ciddi bir yatırım yapması gerekiyor. Umarım hızla altyapı çalışmaları başlar ve hızla gelişen çağa Bandırma da ayak uydurur" ifadelerini kullandı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER