1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRKİYE’NİN BAMYA ÜRETİM MERKEZİNDE HASAT BAŞLADI

TÜRKİYE’NİN BAMYA ÜRETİM MERKEZİNDE HASAT BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de bamya üretimi yapılan şehirler arasında ilk sırada yer alan Osmaniye’de hasat başladı. Tarladan 80 Türk Lirasına alıcı bulan bamya üreticisinin de yüzünü güldürdü.
Osmaniye Cevdetiye Beldesinde bamya üretimi yapan Osman Başaran’ın tarlasında gerçekleştirilen hasat programına, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş katıldı. Tarladan 70-80 Türk Lirasına alıcı bulan bamya, yemeklik olarak Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor.
Hasat programının ardından konuşan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, ‘Bugün Osmaniye’mizin Cevdetiye Kasabasında bamya hasadına katıldık. Bamya üretiminde Osmaniye’miz şu anda Türkiye’de birinci durumdadır. Yaklaşık 2800 dekar alanda 4400 ton bamya üretilmektedir. Bamya ilimizde üretim anlamında çok iyi gidiyor, istihdam anlamında da önemli. Bütün bamya üreticilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bamya hasadında çalışanlara kolaylıklar diliyorum’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TÜRKİYE’NİN BAMYA ÜRETİM MERKEZİNDE HASAT BAŞLADI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!