1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRKİYE AYVALIK MENŞELİ ZEYTİNLİ KAHVE İLE TANIŞACAK

TÜRKİYE AYVALIK MENŞELİ ZEYTİNLİ KAHVE İLE TANIŞACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kürlek de Köklü Zeytincilik’in başarısı ve ihracat konularında bilgi vermek üzere 31 Mayıs Cumartesi günü Ayvalık Gastrofest’te düzenlenen “Ayvalık’tan Dünya Sofralarına Zeytinyağı Yolculuğu” panelinde konuşma yaptı.

Kırlangıç Tarihi Sabunhane Salonu’nda gerçekleşen panel, Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi & Gurme Yazar Reha Arar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuşmasında Mustafa Kürlek, “Ayvalık, kaliteli zeytinyağı üretiminde dünyadaki üç lokasyondan birisi. Köklü olarak markamızı dünya arenasında tanıtmaya çalışıyoruz. Ayvalık’taki kendi ağaçlarımızdan elde ettiğimiz yağları ve zeytinleri tüketicilerle buluşturuyoruz. Zeytin ve zeytinyağını daha geniş tanıtabilmek için inovatif ürünlere de yoğunlaştık. Zeytin reçeli, zeytin lokumu, zeytin çiçeği kolonyası gibi çok farklı ürünlerimiz bulunuyor.” dedi.

Çok yakında zeytinli Türk kahvesini satışa sunmaya hazırlanıyoruz. Satışa sunduğumuz sofralık zeytinler, zeytinyağı ve inovatif ürünlerle birlikte 200 kalem ürünümüz bulunuyor. En çok talep görün 3 inovatif ürünümüz ise zeytin lokumu, ızgara zeytin ve zeytin çiçeği kolonyası” derken, yeni sezona ait zeytinyağı rekolte beklentilerini de paylaştı.

2026’DA FİYATLAR DÜŞECEK

Geçtiğimiz sezonda gerçekleşen 475 bin ton zeytinyağı rekoltesinin aksine bu yıl 250-300 bin ton zeytinyağı rekoltesi beklediklerinin altını çizen Kürlek, “Türkiye’de zeytinyağı fiyatlarının 2026’nın ilk ayları itibariyle düşmesini bekliyoruz. Eğer İspanya’da 1 milyon 800 bin ton-1 milyon 700 bin ton arasında zeytinyağı rekoltesi ve Tunus’ta da tahminlerin üzerinde 450 bin tonluk rekor bir rekolte gerçekleşirse fiyatlar düşecektir. İç piyasada zeytinyağı tüketiminin de 150 bin ton seviyesinde olduğunu hatırlatmakta yarar var” dedi.

MARKALAŞMANIN ÖNEMİNE İŞARET ETTİLER

“Ayvalık’tan Dünya Sofralarına Zeytinyağı Yolculuğu” panelinde konuşan Savola Türkiye Yudum Genel Müdürü Houmer Balazadeh de, dökme zeytinyağı ihracatından ziyade “Dubai çikolatası” örneğinde olduğu gibi bir marka hikayesinin yazılmasının önemine dikkat çekti.

Panelde; Kozoliv Zeytinyağı Kurucusu Halil Can, Komili Türkiye Orijinasyon Müdürü Mehmet Cavlı, Özgün Zeytinyağları temsilcisi Halil Sucu ve Sabuncugil Zeytinyağları temsilcisi Deniz Sabuncugil de zeytinyağının markalaşmasının önemine dikkat çekerek markaların diğer kuşaklar tarafından da devam ettirilmesinin önemine işaret ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TÜRKİYE AYVALIK MENŞELİ ZEYTİNLİ KAHVE İLE TANIŞACAK
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!