1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE OCAK AYINDA 915 BİN 522 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE OCAK AYINDA 915 BİN 522 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı yıllık yüzde 4,7 arttı.

featured

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı yıllık yüzde 4,7 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimi İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 arttı.
Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 12,3 arttı, ayran üretimi yüzde 13,2 arttı, yoğurt üretimi yüzde 9,2 arttı, içme sütü üretimi yüzde 6,0 arttı, tereyağı üretimi yüzde 20,0 arttı.
Bir önceki ay 874 bin 193 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında yüzde 4,7 oranında artarak 915 bin 522 ton oldu.
Bir önceki ay 147 bin 346 ton olan içme sütü üretimi Ocak ayında yüzde 4,4 oranında artarak 153 bin 796 ton olarak gerçekleşti.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.