Balıkesir Ticaret Odası (BTO)’nın Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği “Ticaretin Yüzyılı” paneli gerçekleştirildi. Panele Balıkesir’in yakın tarihine tanıklık etmiş, sanayici, tüccar ve meslek erbapları olan Rona Yırcalı, Ziyaettin Tan, Orhan Günvaran ve Ahmet Esmer konuşmacı olarak katıldı.

Balıkesir Ticaret Odası’nca düzenlenen “Ticaretin Yüzyılı” paneli bugün Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Panel öncesi kısa bir açılış konuşması yapan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, panelist olarak katılan konuklara ve etkinliğe gelen misafirlerine teşekkürlerini sundu ve Türkiye’nin ikinci 500 firmasında yer alan Balıkesirli firmaları tebrik etti. 
Başkan Kula, “Balıkesir Ticaret Odası olarak amacımız, ekonomik ve sosyal hayata ilişkin yürüttüğü yenilikçi ve öncü faaliyetler ile üye ve paydaşlarını sürekli geliştirerek Balıkesir ticaretine daha fazla dinamizm kazandırmak ve Balıkesir’in sürdürülebilir gelişiminde söz sahibi olmaktır. Bu vesile ile 2023 yılı ihracatımızı 1 Milyon 150 Bin Dolar ile kapatmayı hedefliyoruz. Yeni yüzyılda iş dünyası olarak özellikle dijital dönüşüm, yapay zeka, iklim değişikliği ve karbon ayak izi gibi konulara odaklanarak işlerimizi geliştirme yolunda adımlar atmalıyız.
Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişten aldığımız bayrağı geleceğe taşıyarak, ülkemizin kalkınması ve büyümesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 
Konuşmanın ardından Sanayi Odası eski Başkanı-BEST A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Belediye eski Başkanı, Ticaret Odası eski Başkanı Ziyaettin Tan, esnaf Orhan Günvaran ve fotoğrafçı Ahmet Esmer ticaretteki tecrübelerini dinleyenlere aktardılar.

Haber: Doğancan Balık