Balıkesir’in üreten firmalarından Milano Ağaç Kaplama A.Ş, Ege İhracatçılar Birliği tarafından verilen; Ahşap Mamulleri Sektörü kategorisinde 2023 yılı ihracat birincisi oldu. Birincilik ödülü İzmir’de düzenlenen tören ile takdim edildi.

Ege İhracatçılar Birliği tarafından yapılan ödül töreni ile 2023 yıllı ihracat ödülleri sahiplerini buldu. BASİAD Üyesi Milano Ağaç Kaplama Anonim Şirketi sektöründe; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında olduğu gibi 2023 yılında da birincilik ödülünü aldı.

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş konu ile ilgili bir açıklama yaparak BASİAD üyesi Balıkesir firmalarının ülke adına gerçekleştirdikleri yüksek ihracat performansından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş: “Ahşap Mamulleri Sektöründe İhracat Şampiyonu olan Milano A.Ş.’yi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Sağlam nezdinde; tüm ekip ve paydaşları ile canı gönülden kutluyorum. Bu çok büyük bir başarıdır. BASİAD olarak gerçekleştireceğimiz projeler ile üyelerimizin ihracatlarını daha da ileri noktalara taşımak ve e-ihracatı da geliştirmek istiyoruz.

Bizler şirketlerin başarısını rekabet içinde oldukları şirketlerin önünde olmakla tanımlıyorduk. Oysa günümüzde başarılı şirketler ekosistemin farklı aktörleri ile işbirliği içinde olmanın yarattığı kazan-kazan durumunun farkında. Özellikle kısalan ürün yaşam döngüleri, artan Ar-Ge yatırımı ihtiyacı, teknolojilerin hızlı değişimi ve sürdürülebilirlik unsurları yönetsel kararları değiştiriyor. Şirketleri daha dirençli bir iş modeli hedefiyle işbirliği yapmaya yönlendiriyor.

Balıkesir’de hem şirketlerimizin birlikte çalışma kültürlerinin gelişmesi hem de kamu politikalarının bu işbirliklerini destekleyici şekilde düzenlenmesi büyük önem arz ediyor. Bugün ihracatta büyük yol kat eden BASİAD Üyesi firmalarımız tecrübelerini diğer firmalar ile paylaşarak Balıkesir ve Ülkemizin ihracattan aldığı payın yükseltilmesi için kullanmaya hazırlardır.

Şirketlerin know-how paylaşımını ve birlikte ihraç etmelerini cesaretlendirecek mekanizmalar Balıkesir’in yaratacağı katma değerin kademeli olarak artmasını da mümkün kılacaktır. Şirketler sahip oldukları bilgi ve yetkinliği paylaşırken hem kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacak hem de daha odaklı, ucuz ve katma değerli ihracat süreçleri tecrübe edecekler.” dedi.

 

HABER: BÜLTEN