MRM Proje Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara OSB Müteahhitti Resul Rençber, Mimar Kemal Çevik ve proje ekibi, Marmara OSB'deki çalışmaların son durumunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yüklenici firması olan MRM Proje, basın mensupları ile bir araya geldi. MRM Proje Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara OSB Müteahhitti Resul Rençber, Mimar Kemal Çevik ve proje ekibi, Marmara OSB'deki çalışmaların son durumunu katılımcılara aktardı.

Aynı zamanda Marmara OSB’nin bir katılımcısı olduğunu kaydeden Resul Rençber, “3 yıldır Bandırma’da bu proje için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 4 aktif şirketimizin 3 tanesi Bandırma'da, biri İstanbul'da. Marmara OSB’de altyapı, üstyapı ve imalatlar bize ait. Buraya ilk geldiğimiz günkü düstur ile devam ediyoruz. Bugün burada görev alacak çalışanları Bandırma'dan seçmeye çalışıyoruz. Şu an Marmara OSB'de yer alan 76 firmadan birinin de sahibiyim. Yılsonunda fabrikamızı bitirerek çalışanlarımızın istihdamını sağlayacağız. Marmara OSB’de tamamlanan ilk fabrika yüksek ihtimalle bizimki olacak. Bandırma'daki arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Taşeronlarımızın biri hariç hepsi Bandırma'dan” dedi.

Marmara OSB’nin birinci etap altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Rençber, “Proje alanımızdaki yolların büyük bir bölümü bitti. Toplam 11 kilometrelik bir yol yaptık. Altyapının ilk etabında doğalgaz, elektrik, atık su, yağmur suyu, içme suyu altyapıları yüzde 90 oranında tamamlandı. Mevcut fabrikalardan anlaştığımız firmaların üstyapı çalışmalarını da yürütüyoruz. Deprem bölgelerinde prefabrik yapı yapma izni verilmiyor. Yaşanan deprem felaketinde deprem bölgesine destek verdik. O bölgede yıkılan fabrikaların prefabrik olduğunu gözlemledik. Bizim alanımızda prefabrik herhangi bir fabrika girişimi henüz yok. Tamamen endüstriyel bir fabrika yapılandırılması var. Bölgemizin insanıyla birlikte projeyi bu noktaya getirdik” diye konuştu.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER