1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KENDİ SLAJINI ÜRETTİ, SÜT VERİMİNDE REKOR ARTIŞ SAĞLADI

KENDİ SLAJINI ÜRETTİ, SÜT VERİMİNDE REKOR ARTIŞ SAĞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan çiftçi Ahmet Ur, besi hayvanlarının süt verimini artırmak amacıyla slaj (turşu yem) üretimine başladı. Ur’un doğal yöntemlerle hazırladığı slaj yem sayesinde süt veriminde yüzde 30 oranında artış sağlandığı bildirildi.
Ahmet Ur, 200 dekarlık arazisine arpa, fiğ ve tırtılkale bitkileri ekerek yem üretimi gerçekleştirdi. Hasat edilen ürünler, makinelerle parçalandıktan sonra hazırlanan iki-üç metre derinliğindeki çukurlara yerleştirilip naylonla kaplandı. Üçlü yem karışımı sıkıştırılarak üzeri örtüldü ve yaklaşık bir ay boyunca fermente edilerek hayvanlara verilmeye başlandı.
Konuya ilişkin açıklama yapan çiftçi Ahmet Ur, ‘Slaj yem, halk arasında turşu yem olarak bilinir. Bu yemi özellikle süt veren hayvanlara veriyorum. Sonuç olarak süt veriminde yaklaşık yüzde 30 artış sağlıyorum. Her yıl kendi imkanlarımla bu doğal yemi hazırlayıp hayvanlarıma veriyorum.’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KENDİ SLAJINI ÜRETTİ, SÜT VERİMİNDE REKOR ARTIŞ SAĞLADI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!