1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. HİSARCIK’TA ŞEKER PANCARI EKİMLERİNE BAŞLANDI

HİSARCIK’TA ŞEKER PANCARI EKİMLERİNE BAŞLANDI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturuyor.

featured

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturuyor.
Hisarcık Pancar Ekicileri Grup Başkanı Mehmet Özkan, Hisarcık ilçesi ve köylerinde ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan şeker pancarı ekim alanlarında ve üretici sayısında geçen yıla oranla büyük artış olduğunu söyledi.
Grup Başkanı Özkan,’ Bu yıl ilçemizde 20 pancar üreticisi yaklaşık 500 dekar alana pancar ekim yaparken, pancar kotası ortalama 2 bin ton civarında. Geçen yıl ise 12 üretici 236 dekar alana pancar ekimi yapmıştı. İlçemizde her yıl pancar üretimi giderek artıyor’ dedi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.